Neobična ponuda na francuskom sajtu: Doji bebe gej parova

„Dobila sam više od 10 ponuda, ali je samo polovina od njih bila ozbiljna“, kazala je za agenciju Rojters autorka ponude
177 pregleda 8 komentar(a)
beba, dojenje, Foto: Shutterstock.com
beba, dojenje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 07.08.2013. 16:59h

Na jednom francuskom sajtu nedavno je osvanuo oglas žene koja nudi usluge dojenja bebama homoseksualnih parova za 100 eura dnevno, što je izazvalo interesovanje medija samo nekoliko sedmica nakon što je kontroverzni zakon o istopolnim brakovima stupio na snagu.

„Ja sam mlada majka savršenog zadravlja, 29-godišnja obučena medicinska sestra i nudim u najam moje grudi u svrhu dojenja beba“, glasi oglas.

U ponudi, koja je namijenjena muškim homoseksualnim parovima, obećava se i do 10 dojenja na dan. Autorka oglasa živi u blizini Pariza.

Aleksandr Vog, izvršni direktor sajta E-loue na kojem je osvanuo oglas, kazao je da je njegovo osoblje stupilo u kontakt sa autorkom ponude i da oni ne sumnjaju u njen identitet i u ozbiljnost ponude, niti u zakonitorst ponuđene usluge.

„Naši pravni savjetnici su sigurni u to. U Franskoj je legalna prodaja majčinskog mlijeka, ali ovdje osoba nudi usluge dojenja, a ne mlijeko u flaši“, kazao je Vug za agenciju Rojters.

U ponudi, koja je namijenjena muškim homoseksualnim parovima, obećava se i do 10 dojenja na dan

Iako se Francuska u maju pridružila preko 10 zemalja koje su odobrile istoplnim parovima da se vjenčaju i usvajaju djecu, surogatstvo ili potpomognuta oplodnja nije dozvoljena.

Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi autentičnost ponude ili identitet njene autorke, ali im je ona putem sajta E-loue kazala da su mnogi parovi odgovorili na njen predlog.

„Dobila sam više od 10 ponuda, ali je samo polovina od njih bila ozbiljna. Ostali su bili perverznjaci“, kazala je za agenciju Rojters autorka ponude, koja se poput ostalih korisnika „krije” iza pseudonima.

Vog je kazao da njegov sajt, pokrenut 2009. kao platforma na kojoj korisnici mogu ponuditi ili kupiti bilo šta, ispituje svaku ponudu koja nije uobičajna.

Pružanje usluga dojenja je druga takva ponuda otkako je sajt pokrenut, kazao je Vog. Jedan korisnik je prethodno ponudio u najam dvije koze koje bi pasle travu u dvorištu zainteresovanih.

Bonus video: