Zahvalan na podršci

Berluskoni: Vlada mora da nastavi sa radom

Oko 1.500 pristalica bivšeg premijera okupilo se danas ispred njegove kuće u Rimu kako bi mu pružili podršku nakon izrečene zatvorske kazne
1 komentar(a)
Berluskoni, Foto: Beta/AP
Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.02.2019. 22:10h

Lider italijanske desnice Silvio Berluskoni izjavio je danas da "vlada mora da nastavi s radom", uprkos političkoj krizi i poručio svojim pristalicama da je "nevin" i da "neće odustati" u borbi za demokratiju.

"Jasno i direktno smo rekli da vlada mora da nastavi s radom. Mora da nastavi s ekonomskim mjerama i parlament mora da nastavi usvajanje ekonomskih mjera", rekao je Berluskoni u obraćanju pristalicama okupljenim ispred njegove kuće u Rimu.

Kako su prenijeli italijanski mediji, u organizaciji Berluskonijeve stranke Narod slobode, oko 1.500 pristalica bivšeg premijera okupilo se danas ispred njegove kuće u Rimu da bi mu pružili podršku pošto mu je potvrđena zatvorska kazna od godinu dana u procesu zbog utaje poreza. Skup je nosio naziv "Nedjelja na ulici za demokratiju i slobodu".

"Poslije svih patnji, vaša briga pruža mi utehu", rekao je Berluskoni na početku obraćanja. "Ovdje sam, ostajem ovdje, ne odustajem i svi zajedno ćemo nastaviti ovu bitku za demokratiju i slobodu kako se građani ne bi plašli da će se naći u zatvoru bez ikakvog razloga", poručio je bivši premijer, ponavljajući da je "nevin".

Poslanici Naroda slobode prethodno su, poslije presude izrečene njihovom lideru, zaprijetili da će podnijeti kolektivnu ostavku, zahtjevajući reformu sudstva. Ljevica je zatim saopštila da je spremna za sve opcije razrješenja političke krize, uključujući i prevremene izbore.