Zaustavljeno širenje

Požar u blizini Atine ugašen, tri osobe uhapšene

Protiv vatrene stihije koja se zbog vjetra širila istočno od prijestonice bori se desetak vatrogasnih aviona i helikoptera i oko 150 vatrogasaca
0 komentar(a)
Atina, požar, Foto: Beta/AP
Atina, požar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.02.2019. 22:22h

Veliki požar koji je juče izbio u blizini Atine djelimično je u toku večeri lokalizovan i zaustavljeno je njegovo širenje prema kućama, a kasnije je i u potpunosti ugašen.

Zbog izazivanja požara su uhapšene tri osobe, od koje su dvije grčki državljani, a jedna stranaca.

Grčka vatrogasna brigada je saopštila da je požar izbio između mjesta Markopulos i Porto Rafti, 20-ak kilometara od Atine, prenosi AP.

Protiv vatrene stihije koja se zbog vjetra širila istočno od prijestonice bori se desetak vatrogasnih aviona i helikoptera i oko 150 vatrogasaca.

Kako navodi grčka novinska agencija ANA, požar je izbio u rano popodne u regionu Herovuni, a vatrogasna službe je alarmirala sve javne službe u širem atinskom regionu kako bi se lokalizovao požar koji još bjesni između dva popularna primorska ljetovališta.

Uzrok požara je za sada nepoznat i istraga je u toku, a ne isključuje se mogućnost zlonamjerne paljevine, navodi grčka agencija.

Grčka se svake godine hvata u koštac sa požarima tokom vrelih, suvih ljetnjih mjeseci, navodi AP, podsjećajući da je 2007. godine više od 70 ljudi izgubilo život u nizu velikih požara.

Preporučujemo za Vas