Turska: Povlačenje Kurda iz Manbidža još traje

Povlačenje kurdskih boraca predviđeno je dogovorom američkog državnog sekretara Majka Pompea i turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua, kako bi se izbjegli dalji sukobi
0 komentar(a)
Kurdi, Foto: Reuters
Kurdi, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2018. 10:09h

Ministarstvo spoljnih poslova Turske ocijenilo je danas da su navodi o potpunom povlačenju kurdskih boraca, Jedinice za zaštitu naroda (YPG) iz sjevernog sirijskog grada Manbidž "pretjerani".

U saopštenju ministarstva se navodi da se povlačenje sa kontrolnih punktova na patrolnim rutama nastavlja i da vijesti o potpunom povlačenju "ne odražavaju stvarnost", prenosi portal lista Hurijet. Lokalno vojno vijeće Manbidža objavilo je juče da su se posljednji pripadnici snaga YPG povukli nakon što su završili misiju obuke lokalnih snaga odbrane.

Povlačenje kurdskih boraca predviđeno je dogovorom američkog državnog sekretara Majka Pompea i turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua, kako bi se izbjegli dalji sukobi. Turska vojska podržana sirijskim pobunjenicima je u martu potisnula kurdske snage iz regiona Afrin na sjeveru Sirije i uspostavila potpunu kontrolu.

Bonus video: