Italija: Uhapšeno 38 ljudi zbog veza sa mafijom

Policija je izvršila raciju na više adresa na jugu Italije, u sklopu najnovije akcije protiv korupcije lokalnih vlasti, pri čemu je uhapšeno više članova gradske skupštine Skalea, uključujući gradonačelnika
1 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Sxc.hu
Hapšenje, Foto: Sxc.hu
Ažurirano: 12.07.2013. 12:23h

Italijanska policija je danas saopštila da je uhapsila 38 ljudi, među kojima su gotovo svi članovi gradske skupštine grada Skalea na jugu zemlje, zbog navodnih veza sa mafijom.

Policija je izvršila raciju na više adresa na jugu Italije, u sklopu najnovije akcije protiv korupcije lokalnih vlasti, pri čemu je uhapšeno više članova gradske skupštine Skalea, uključujući gradonačelnika, prenijela je agencija AFP.

U saopštenju se navodi da se Paskvale Bazile, koji se od 2010. nalazi na čelu Skalea grada sa 11.000 stanovnika, sumnjiči da je posredovao između dva mafijaška klana i da je dodjeljivao ugovore mafijaškim firmama.

Pored Bazilea, uhapšena su petorica od šest članova gradske skupštine, a u toku je i istraga protiv šefa lokalne saobraćajne policije zbog "povezanosti sa kriminalnim organizacijama".

U sklopu iste akcije, italijanska policija je izvršila hapšenja u gradovima Bariju, Materi, Salernu i Terniju. Uhapšeni su, između ostalog, optuženi za iznudu, kidnapovanje, prevaru i nelegalno držanje oružja, a policija je saopštila i da je danas zaplijenila imovinu vrijednu ukupno 60 miliona eura.

Bonus video: