Pacijent umro, jer glavna sestra zbog suspenzije nije bila na poslu

Ljekar je dodao i da je u operacionoj sali nastao haos kada je došlo do komplikacija, a niko nije znao da mu pruži profesionalnu pomoć
13 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2013. 17:51h

63-godišnji Džerald Stori došao je u bolnicu na operaciju srca, ali je umro, jer glavna sestra koja brine o normalnom odvijanju operacije bila suspendovana, piše Daily Mail.

Glavna sestra Lusi Džons je suspendovana pod optužbom da je maltretirala ostatak osoblja, kao i da nijee odgovarala na pismene zahtjeve uprave bolnice.

Kardiolog Kevin Bit je na saslušanju rekao da operacije ne bi ni bilo da je znao za suspenziju.

"Mislim da su suspenzija medicinske sestre Džons i moja neinformisanost direktno uzrokovali smrt pacijenta", rekao je on.

Ljekar je dodao i da je u operacionoj sali nastao haos kada je došlo do komplikacija, a niko nije znao da mu pruži profesionalnu pomoć.

Druga sestra koja vodi operacije u odsustvu Džons u suzama je napustila salu nakon izbijanja nereda i tako ostavila ljekara punih 20 minuta bez pomoći iskusne sestre.

Doktor je dodao da se radi o slučaju koji se dešava "jednom u milion operacija", ali da to svakako ne može da bude opravdanje za ono što se digodilo.

Portparolka bolnice je potvrdila da ni sestra Džons, ni doktro Bit više ne rade kod njih. Prema njenim riječima, pacijent bi, "s obzirom na hronične probleme, umro u svakom slučaju".

Bonus video: