Sjeverna Irska: U neredima povrijeđen ministar Šin Fejna

Incident se dogodio tokom godišnje parade kroz sjever Belfasta koji organizuje glavno Protestantsko bratstvo Sjeverne Irske, Orange Order
57 pregleda 0 komentar(a)
šin fejn, Foto: Bbc.co.uk
šin fejn, Foto: Bbc.co.uk
Ažurirano: 22.06.2013. 14:12h

Irska nacionalistička partija Šin Fejn saopštila je danas da su dva njena ministra u vladi Sjeverne Irske učestvovala u uličnom sukobu u Belfastu, gdje su pokušavali da zaustave policijsko vozilo u pokretu.

Policijska služba Sjeverne Irske saopštila je da će nezavisni ombudsman ispitati nasilje koje se dogodilo sinoć u irskom katoličkom kvartu Piters Hil.

Incident se dogodio tokom godišnje parade kroz sjever Belfasta koji organizuje glavno Protestantsko bratstvo Sjeverne Irske, Orange Order.

Katolici su se sukobili s policijom pošto nisu uspjeli da blokiraju put pored kvarta Piters Hil koji je bio u okviru rute kroz koji je prolazila parada.

Šin Fejn navodi da je Karal Ni Čuilin, ministar za umjetnost Sjeverne Irske, povrijedio ligamente dok je pokušavao da zaustavi policijsko vozilo, što je pokušavao da učini i portparol za pravosuđe Šin Fejna Džeri Keli, koji, međutim, nije povrijeđen.

Bonus video: