Aleksej Navalni kandidat za gradonačelnika Moskve

Njega je u petak nominovala liberalna opoziciona Partija narodne slobode, riječima da on ulazi u izbornu trku kako bi "izbavio grad iz Putinovih pipaka"
0 komentar(a)
Aleksej Navalni, Foto: Beta/AP
Aleksej Navalni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.06.2013. 16:56h

Ruski opozicionar i borac protiv korupcije Aleksej Navalni namjerava da se kandiduje za gradonačelnika Moskve, javili su danas ruski mediji.

Navalni, jedan od vođa demonstracija protiv vlade premijera Vladimira Putina 2011, danas se registrovao kao kandidat, javile su ruske novinske agencije koje su se pozvale na saopštenje gradske izborne komisje.

Njega je u petak nominovala liberalna opoziciona Partija narodne slobode, riječima da on ulazi u izbornu trku kako bi "izbavio grad iz Putinovih pipaka".

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin povukao se sa tog mjesta prošle nedjelje. Očekuje se da će na prijevremenim izborima on biti vraćen na tu funkciju.

Sobjanina je 2010. imenovao tadašnji predsjednik Dimitrij Medvedev. Rusija je kasnije vratila direktne izbore za gradonačelnika. Prijevremeni izbori mogli bi da ugroze njegove protivnike, koji bi morali da organizuju kampanje u kratkom vremenskom roku.

Bonus video: