Marseju titula prijestonice kulture, 3.000 ovaca na ulicama

Više od 150 stanovnika Provanse i Italije prošlo je tako kroz Marsej sa timovima konja i pasa, da bi se na kraju zaustavili na čuvenoj plaži Prado
0 komentar(a)
provansa, Foto: Theapricity.com
provansa, Foto: Theapricity.com
Ažurirano: 10.06.2013. 12:25h

Marsej je slavio titulu Evropske prijestonice kulture, a sa ulica tog grada stižu fantastične slike žene koja jaše na tri konja i predvodi hiljade ovaca kroz sami centar.

Upriličena parada nazvana je "TransHumance", po sezonskoj migraciji ljudi i stoke u potrazi za novom ispašom. Organizovala ju je konjička trupa Theatre du Centaure, sa ukupno sedam hiljada životinja koje su prošle kroz grad.

Više od 150 stanovnika Provanse i Italije prošlo je tako kroz Marsej sa timovima konja i pasa, da bi se na kraju zaustavili na čuvenoj plaži Prado. Putovanje dugo 600 kilometara krenulo je iz dvije različite tačke, a grupe su se spojile u l’Etang des Aulnesu i nastavile ka Marseju. Jahačima su se pridružili i pješaci različitih nacionalnosti.

U svakoj etapi putovanja koreografije životinja snimane su iz vazduha, a fotografije će biti iskorištene kako bi se stvorio mozaik različitih pejzaža Provanse.

Bonus video: