BiH: Naga sutkinja udaljena sa posla

Odmah po objavljivanju fotografija 17. maja Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog vijeća BiH je započela istragu da bi se utvrdile sve okolnosti ovog skandala
4 komentar(a)
gola sutkinja, Foto: Dnevni avaz
gola sutkinja, Foto: Dnevni avaz
Ažurirano: 05.06.2013. 12:28h

U Palati pravde u Sarajevu jedna žena danima je pored prozora razmaknutih zavjesa naga vježbala, plesala i čitala novine.

Danima se u sarajevskim medijima nagađao njen identitet.

Odmah po objavljivanju fotografija 17. maja Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH je započela istragu da bi se utvrdile sve okolnosti ovog skandala.

U Kancelariji su potvrdili da je odmah podnesen zahtjev za privremeno udaljenje sudije s posla, a očekuje se da Prvostepena disciplinska komisija donese konačnu odluku o ovom zahtjevu, prenosi Dnevni Avaz

"Trajanje privremenog udaljenja je u ovom trenutku neizvjesno, ali će se za to vreme utvrditi činjenice važne za eventualno vođenje disciplinskog postupka. Identitet sudije se ne može otkriti s obzirom na to da disciplinski postupak nije još pokrenut. Može se očekivati i da svaki eventualni daljnji postupak bude zatvoren za javnost, s obzirom na specifičnost situacije", kazali su u Kancelariji disciplinskog tužioca.

Bonus video: