Protesti u Turskoj: Mladić u Hataju nije ubijen vatrenim oružjem

Autopsimom je utvrđeno da na tijelu Abdullaha Comerta nema tragova na osnovu kojih bi se moglo zaključiti da je njegova smrt nastupila kao posljedica ranjavanja vatrenim oružjem
54 pregleda 1 komentar(a)
protesti, demonstracije, Foto: Anadolija
protesti, demonstracije, Foto: Anadolija
Ažurirano: 04.06.2013. 12:42h

Abdullah Comert (22), smrtno stradali mladić tokom protesta u pokrajini Hataj, organizovanim s ciljem podrške protestima u Istanbulu, nije ubijen vatrenim oružjem, saopšteno je iz lokalnog tuzilaštva.

U Hataju je izvršena autopsija na tijelu poginulog mladića u prisustvu tužioca, kojom je utvrđeno da na tijelu Abdullaha Comerta nema tragova na osnovu kojih bi se moglo zaključiti da je njegova smrt nastupila kao posljedica ranjavanja vatrenim oružjem.

Oprečni podaci o žrtvama u Turskoj: Vlasti potvrdile smrt dvojice demonstranata >>>

"Na tijelu Abdullaha Comerta nijesu pronađene naznake, odnosno rane uzrokovane vatrenim oružjem. Tokom pregleda na stražnjem dijelu glave zabilježena je fraktura lobanje proporcija 3 sa 2 cm te lom u obliku polumjeseca veličine četiri centimetra, koji dopire do kosti" navedeno je u izvještaju sudskog vještaka.

Guverner Hataya Mehmet Celalettin Lekesiz, takođe je naglasio da je prema izvršenoj autopsiji utvrđeno da je u pitanju potpuno drugi uzrok smrti, te da Comert nije smrtno stradao nakon što je ranjen iz nekog vatrenog oružja.

On je dodao da će tačan uzrok njegove smrti biti utvrđen nakon opširnije istrage.

Bonus video: