Uhapšene još tri osobe zbog ubistva britanskog vojnika

Policija je u subotu uhapsila dvojicu muškaraca, starih 24 i 28 godina, u jednoj kući južno od Londona, dok je treći muškarac, star 21 godinu, uhapšen u jugoistočnom Londonu
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2013. 08:01h

Britanska policija uhapsila je još tri osobe za koje se vjeruje da su povezane sa zavjerom za ubistvo britanskog vojnika Li Rigbija.

Policija je u subotu uhapsila dvojicu muškaraca, starih 24 i 28 godina, u jednoj kući južno od Londona, dok je treći muškarac, star 21 godinu, uhapšen u jugoistočnom Londonu, prenosi Rojters.

Rigbija, koji je 2009. godine bio u Avganistanu u sastavu NATO i ima dvogodišnjeg sina, u srijedu su, usred dana, na ulici mačetama i satarom ubila dvojica mladića, koji su rekli okupljenim prolaznicima da to čine kao čin osvete zbog vojnog učešća Londona u akcijama u muslimanskim zemljama. Policija je ubrzo nakon toga stigla na lice mjesta i ranila napadače, koji su sada u bolnici pod budnim okom snaga bezbjednosti. Njihovo stanje je stabilno, a rane koje su zadobili nisu opasne po život, saopštila je policija.

Vjeruje se da su dvojica napadača, Majkl Adeboladžo (28) i Majkl Adebovale (22), Britanci nigerijskog porekla

Premijer Dejvid Kameron je apelovao na mir, a na ulice britanske prijestonice poslato je još 1.200 policajaca kako bi se umirila javnost.

U međuvremenu, službe bezbjednosti su se našle na meti kritika kada se saznalo da su osumnjičeni bili poznati snagama bezbjednosti već osam godina, pa će Donji dom britanskog parlamenta sprovesti istragu o tome.

Galerija

Bonus video: