Papa Franjo javno izveo egzorcizam nad bolesnim dječakom?

TV stanica je citirala egzorciste koji kažu da nema sumnje da je papa ili čitao molitvu za istjerivanje zlih duhova ili obavljao egzorcizam
7 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2013. 12:12h

Vatikan je danas negirao da je papa Franja obavljao egzorcizam, nakon takvih tvrdnji poteklih iz italijanske televizijske stanice koja emituje program sa religioznom tematikom "TV 2000", preneo je danas AFP.

Iz Vatikana je saopšteno da papa nije namjeravao da sprovodi nikakav egzorcizam, već da je, kao što uvijek čini sa bolesnim ljudima i onima koji pate, a dođu pred njega, jednostavno htio da se pomoli za osobu u patnji, odnosno dječaka u kolicima koji je prikazan na snimku kako ga papa blagosilja.

TV stanica je, međutim, citirala egzorciste koji kažu da nema sumnje da je papa ili čitao molitvu za istjerivanje zlih duhova ili obavljao egzorcizam.

Na snimku je prikazan papa kako kratko polaže obe ruke na dječakovu glavu u nedjelju na crkveni praznik Duhovi. Vidi se da dječak drhti nekoliko sekundi.

Egzorcizam je drevni postupak istjerivanja zlih duhova iz neke osobe ili određenog mjesta i postoji u nekoliko religija, uključujući rimokatoličku, gdje ga veliki broj vjernika doživljava sa velikim skepticizmom.

Bonus video: