Najomraženija žena Britanije opet uhapšena jer je sabotirala istragu

"Skaj njuz", koji djelimično posluje u okviru Mardokove medijske grupe, naveo je da je uhapšen i Rebekin suprug Čarli
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 14:17h

Rebeka Bruks, bivša urednica britanskog tabloida "News of the World" Ruperta Mardoka danas je po drugi put uhapšena u okviru istrage o prisluškivanju telefonskih razgovora u tom tabloidu, javila je "Skaj njuz."

Britanska policija je potvrdila da je rano jutros uhapsila petoricu muškaraca i jednu ženu u Londonu i drugim oblastima južne Engleske, pod sumnjom da su sabotirali istragu, a žena je opisana ka 43-godišnjakinja iz Oksforda, prenio je Rojters.

Taj opis se poklapa sa podacima o Rebeki Bruks, koja je postala centralna figura u skandalu oko prisluškivanja telefona poznatih ličnosti kojim su se služili novinari britanskog tabloida.

"Skaj njuz", koji djelimično posluje u okviru Mardokove medijske grupe, naveo je da je uhapšen i Rebekin suprug Čarli.

Saga koja već odavno traje uzdrmala je Mardokovu kompaniju "Njuz korp" i nanijela štetu policiji i političarima iz svih glavnih političkih stranaka, za koje se pokazalo da su izuzetno bliski sa Rebekom Bruks i drugim Mardokovim saradnicima, podsjeća Rojters.

Nekoliko desetina ljudi je već uhapšeno tokom prošle godine u istrazi o praksi prisluškivanja telefona poznatih ličnosti među novinarima tabloida "Njuz of d vorld", koji je Mardok zbog te afere ugasio prošlog jula.

Bonus video: