Marokanka "Rubi" iznijela detalje sa Berluskonijevih žurki

El-Marug je od izbijanja skandala 2010. imala nekoliko izjava u javnosti, ali je ovo prvo javno svjedočenje
185 pregleda 9 komentar(a)
Rubi, Karima el Marug, Foto: Beta/AP
Rubi, Karima el Marug, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.05.2013. 17:47h

Detalji sa privatnih žurki bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija - poput djevojaka obučenih kao seksi časne ili medicinske sestre, ali i kao predsjednik SAD Barak Obama ili istaknuti tužilac iz Milana - pojavili su se tokom svjedočenja Marokanke Karime el-Marug poznate kao "Rubi Srcelomka".

El-Marug je rekla da je prvi put imala kontakt s krugom oko Berluskonija sa 16 godina

El-Marug je prvi put javno svjedočila u vezi sa seks skandalom u koji je umiješan Berluskoni. Ona je svjedočila na suđenju trojci bivših Berluskonijevih saradnika koji su optuženi da su podvodili nju, dok je bila maloljetna, i druge žene. Optuženi negiraju krivicu.

Ovo suđenje je odvojeno od suđenja u kojem je Berluskoni optužen da je plaćao za seks s maloljetnom el-Marug, koja je tada imala 17 godina, kao i da je pokušao da to zataška.

El-Marug je od izbijanja skandala 2010. imala nekoliko izjava u javnosti, ali je ovo prvo javno svjedočenje. I ona i Berluskoni negiraju da su imali seksualni odnos.

On je u svjedočenju potvrdila navode o atmosferi s Berluskonijevih "bunga-bunga" žurki s mnoštvom mladih djevojaka. Neke od njih su bile obučene kao časne sestre i potom se skidale u donji veš.

Na žurci se predstavila kao Rubi i ispričala da je Egipćanka, ćerka čuvene pjevačice i u rodu s tadašnjim egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom

El-Marug je rekla i da su neke djevojke bile obučene kao američki predsjednik Obama ili milanski tužilac kojeg Berluskoni optužuje da ga proganja.

Za navođenje na prostituciju su optuženi diretkor u Berluskonijevom medijskom carstvu Emilio Fede, bivša zubna tehničarka, striptizeta i lokalna političarka Nikol Mineti, kao i agent za talente Dario "Lele" Mora.

El-Marug je rekla da je prvi put imala kontakt s krugom oko Berluskonija sa 16 godina kada je učestvovala na izboru za mis koji je na Siciliji organizovao Fede. Poslije toga je došla u Milano u potrazi za poslom.

Ona je rekla da je pokušala da nađe posao kroz agencije Darija More, ali da je završila kao hostesa u noćnim klubovima sa zaradom od oko 100 eura za noch.

Kasnije je jednom prilikom srela Fedea u restoranu i podsjetila ga na njegovo obećanje sa Sicilije da će joj pomoći. Ubrzo je potom pozvana na zabavu u Berluskonijevu vilu kod Milana.

Ona je posvedočila da je te večeri, na Dan svetog Valentina 2010, vidjela premijera koji je dao kovertu sa 2.000 do 3.000 eura, navodeći da je to "mala pomoć" i zatražio joj broj telefona što mu je ona dala.

"Djevojke obučene u korsime prilazile su mu pohotno dok su igrale. Podizale su suknje", rekla je el-Marug

Na žurci se predstavila kao Rubi i ispričala da je Egipćanka, ćerka čuvene pjevačice i u rodu s tadašnjim egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom. Tada je imala 17 godina, a predstavlila se kao da ima 24.

Ona je potvrdila ono što su i druge svjedokinje ranije ispričale - da su djevojke morale da se oblače kao časne sestre i igraju za Berluskonija, a da se potom skinu u donji veš.

El-Marug je rekla da se optužena Mineti na žurci 14. februara obukla kao časna sestra i potom podizala kostim pokazavši noge dok je igrala u prostoriji koja je imala i šipku za striptiz.

Ona je sa svog mjesta na suđenju pokazala kako je Mineti dizala nogu dok je igrala za Berluskonija.

"Djevojke obučene u korsime prilazile su mu pohotno dok su igrale. Podizale su suknje", rekla je el-Marug ali i dodala da nikada nije vidjela kontakt.

Marokanka je rekla da je Berluskonijevu vilu posjetila šest puta pri čemu je dobijala koverat sa oko 500 eura. Drugi put kada je došla dobila je 2.000 eura.

Bonus video: