Italijanski sudija na čelu bande

Zbog pranja novca i ilegalne proizvodnje oružja uhapšene 34 osobe u Italiji .Na čelu kriminalnog lanca bio sudija iz Palerma
2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Sxc.hu
Hapšenje, Foto: Sxc.hu
Ažurirano: 16.05.2013. 10:58h

Italijanska finansijska policija uhapsila je 34 osobe, uključujući i jednog sudiju i dva policajca, pod optužbom za pranje novca, šverc zlata i ilegalnu proizvodnju oružja.

Istraga, sprovedena u Palermu na Siciliji, koju je predvodio jedan policajac koji se infiltrirao u krimalnu bandu, otkrila je lanac kriminalaca koji su se bavili pranjem novca i bili povezani s mafijom koja operiše širom Italije i u inostranstvu, prenijela je agencija AFP.

Sudija Franko Anđelo Debernardi optužen je da je, iz svoje kancelarije, upravljao ovim kriminalnim lancem, dok su dvojica policajaca iz Rima pomagala u poslovima širom Italije - od Milana do Firence, Napulja i Katanije.

Policija je uhapsila 22 osobe, a još 12 je stavila u kućni pritvor i zaplijenila više od 11 miliona eura falsifikovanog novca, uključujući američke dolare, sjevernokorejske vone i švajcarske franke, navedeno je u policijskom saopštenju.

Sumnja se da je jedan od vođa tog kriminalnog lanca i advokat Đani Lapis, povezan s mafijaškom porodicom Ćianćimino, prenose italijanski mediji.

Vito Ćianćimino, bivši gradonačelnik Palerma, osuđen je 90-ih godina za učešće u nekoliko zločina, povezanih s mafijom.

Bonus video: