Kristijan Vulf se povukao u manastir

Na Vulfovo mjesto će 18. marta, sasvim je izvesno, biti izabran Joahim Gauk, kandidat i vlasti i opozicije i bivši protivkandidat Vulfa od prije dvije godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2012. 11:21h

Bivši njemački predsjednik Kristijan Vulf, koji je 17. februara podnio ostavku zbog optužbi za zloupotrevbe, mir je pronašao u katoličkom manastiru.

Katolički vjernik, otac dvoje djece iz dva braka, političar u koga su demohrišćani do nedavno polagali velike nade, Vulf je u manastir otišao još prije nego što je prošlog četvrtka za njega bila organizovana oproštajna ceremonija i svoj boravak u manastiru je tada na kratko prekinuo samo zbog te svečanosti, saznaje "Bild am Zontag".

Najmlađi njemački predsjednik i prvi rođen poslije Drugog svjetskog rata je, zbog nejasnog odnosa prema parama, bogatim prijateljima koji su, izgleda, umesto njega znali da "izvuku" svoje "platinaste" kreditne kartice, skupih odmora u njihovim vilama i kredita, pozajmljenih upravo od njih-morao da podnese ostavku, i kako sada stvari stoje, ode u politički zaborav.

Na Vulfovo mjesto će 18. marta, sasvim je izvesno, biti izabran Joahim Gauk, kandidat i vlasti i opozicije i bivši protivkandidat Vulfa od prije dvije godine.

Bonus video: