Papa Benedikt XVI upokojen prije vremena na Tviteru

Papa Benedikt XVI napuniće u aprilu 85 godina i on je najstariji vrhovni poglavar Katoličke crkve u posljednjih sto godina
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2012. 10:57h

Lažna poruka u ime državnog sekretara i kardinala Svete stolice Tarćizija Bertonea osvanula je na Tviteru, objavljujući iznenadnu smrt poglavara rimokatoličke crkve, prenose strani mediji.

Poruka, koja je odmah demantovana u Vatikanu, pojavila se sinoć na društvenoj mreži. "Sveti otac je preminuo iznenada danas popodne. Saopštavamo ovu vijest sa tugom i konsternacijom", pisalo je na italijanskom jeziku. Ubrzo su se pojavile i verzije na španskom, engleskom i francuskom koje su, takođe, demantovane. "Ta vijest je bez ikakvog osnova. Lažni su kako poruka tako i prenijeta vest. Ona nema nikakvog smisla i nikakav kredibilitet, i ne zaslužuje bilo kakav komentar", izjavio je portparol Svete Stolice Federiko Lombardi.

Papa Benedikt XVI napuniće u aprilu 85 godina i on je najstariji vrhovni poglavar Katoličke crkve u posljednjih sto godina. Premda je u poslednje vrijeme pokazivao znake zamora, koji su normalni za njegove godine, Benedikt XVI nije smanjio svoje aktivnosti i krajem marta će otputovati u posjetu Meksiku i Kubi.

Bonus video: