Posteri španske fondacije: Poruka čitljiva jedino djeci

"Ako te neko povređuje, pozovi nas i mi ćemo ti pomoći", piše na plakatu fondacije Anar, koju samo djeca mogu da pročitaju
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2013. 16:33h

Španska fondacija Anar napravila je ulične postere za akciju zaštite dječjih prava, čiji je kompletan sadržaj čitljiv samo djeci.

Oni su za tu svrhu primijenili posebnu tehniku izrade postera tzv. lentikularne štampe, koja omogućava da sa iste površine čitate različite poruke iz različitih uglova.

Na posteru Anara se, osim velike slike djeteta, nalazi "tajna" poruka koja je vidljiva samo sa prosječne dječje visine, i koja, prevedena sa španskog, glasi:

"Ako te neko povređuje, pozovi nas i mi ćemo ti pomoći". U nastavku poruke je i broj na koji djeca mogu da pozovu ukoliko trpe bilo kakav oblik fizičkog ili psihičkog nasilja.

Iz fondacije su saopštili da na taj način žele da pridobiju povjerenje djece i okuraže ih da im se jave, ukoliko im treba pomoć.

Oni su taj vid poruke izabrali zbog, kako su objasnili, brige da odrasli koji zlostavljaju djecu mogu na neki način da ih obesrabre ili odvrate od prijave.

Galerija

Bonus video: