Radnici rimskog aerodroma uhapšeni zbog sumnje da su krali prtljag

Aerodrom Fjumićino je poznat po "nestajanju" prtljaga, a sa tim problemom suočilo se i više građana Crne Gore, kojima je, ili nadoknađena šteta, ili im je prtljag, kompletan ili oštećen, vraćen poslije izvjesnog vremena
0 komentar(a)
prtljag, Foto: Www.hoteliermiddleeast.com
prtljag, Foto: Www.hoteliermiddleeast.com
Ažurirano: 03.05.2013. 14:19h

Italijanska policija uhapsila je 19 radnika rimskog aerodroma Fjumićino zbog sumnje da su učestvovali u krađi prtljaga putnika.

Osumnjičeni, kako prenosi BBC saopštenje italijanske policije, trenutno se drže u kućnom pritvoru, dok je pod višegodišnjom policijskom istragom još desetine drugih radnika na aerodromima širom Italije, uključujući u Bolonji, Veroni i Napunju.

Službenici aerodroma Lamecia Terme, gradića u Kalabriji, rekli su agenciji ANsa da istražuju više od 100 prijava krađe i oštećenja prtljaga.

"Naše bezbjednosne službe tijesno sarađuju sa policijom", kazali su Ansi iz PR službe italijanskog avioprevoznika Alitalija, dodajući da je oštećenim putnicima šteta nadoknađena.

"Ovdje smo mi žrtve", požalili su se iz Alitalije.

Optuženi za krađu prtljaga, ukoliko se dokažu tvrdnje policije, mogli bi dobiti i do šest mjeseci zatvora.

Aerodrom Fjumićino je poznat po "nestajanju" prtljaga, a sa tim problemom suočilo se i više građana Crne Gore, kojima je, ili nadoknađena šteta, ili im je prtljag, kompletan ili oštećen, vraćen poslije izvjesnog vremena.

Bonus video: