Odloženo suđenje Silviju Berluskoniju

Sud u Milanu je odložio suđenje jer čeka na odluku italijanskog Vrhovnog suda koji razmatra žalbu tima odbrane bivšeg premijera
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.04.2013. 16:35h

Italijanski sud odložio je suđenje bivšem premijeru Silviju Berluskoniju, do najranije 13. maja, zbog plaćanja za seks sa 17. godišnjom prostitutkom.

Berluskoniju prijeti kazna zatvora od tri godine po toj tački optužnice i do 12 godina zatvora

Sud u Milanu je odložio suđenje jer čeka na odluku italijanskog Vrhovnog suda koji razmatra žalbu tima odbrane bivšeg premijera u kojoj je zatraženo da se suđenje vodi u drugom gradu, prenijela je agencija AFP.

Tim odbrane je optužio nekoliko milanskih sudija da su "stvorili neprijateljsko okruženje" oko njihovog klijenta, ističući da bi Berluskoni imao mnogo više fer suđenje u obližnjoj Breši.

Odluka Vrhovnog suda očekuje se 6. maja i ako bude odlučeno da se suđenje nestavi u Milanu, onda će ono biti nastavljeno 13. maja.

Međutim, ako suđenje bude pomjereno u drugi grad, onda bi datum nastavka procesa mogao da bude odložen za kasnije.

Berluskonija sud tereti za seks za novac kada je bio premijer 2010. godine sa Karimom el Mahrug, egzotičnom plesačicom poznatom pod nadimkom "Rubi kradljivac srca".

Berluskoniju prijeti kazna zatvora od tri godine po toj tački optužnice i do 12 godina zatvora za optužbe da je vršio pritisak na policiju da oslobode Rubi iz pritvora kada je uhapšena zbog sitne krađe.

Bonus video: