"MORALA BI DA PROMIJENI METOD"

Korbin: Mej dozvolila da postane talac tvrde strujen konzervativaca

Lider laburista je rekao da postoji "veoma velika opasnost" od Bregzita bez dogovora i dodao da bi premijerka trebalo da ublaži svoje stavove u pregovorima, koje "diktiraju" oni koji se zagovaraju tvrd Bregzit
536 pregleda 0 komentar(a)
Korbin, Foto: Reuters
Korbin, Foto: Reuters

Predsjednik britanske opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin upozorio je danas u Briselu na veoma ozbiljnu opasnost da Velika Britanija napusti članstvo u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) bez dogovora jer je premijerka Tereza Mej "dozvolila da postane talac" tvrde struje svoje Konzervativne stranke.

Korbin je danas razgovarao sa evropskim pregovaračem za Bregzit Mišelom Barnijeom, dan nakon što premijerka boravila u Briselu i zatražila "pravno obavezujuće promjene" sporazuma koji su London i Brisel postigli krajem novembra.

Premijerka se nada da će joj ustupci EU omogućiti da ubijedi britanske poslanike da usvoje sporazum koji su u januaru odbacili.

Korbin je rekao da je imao "koristan, poučan i veoma iskren" razgovor s Barnijeom i drugim evropskim zvaničnicima, ponavljajući stav laburista da su za ostanak Velike Britanije u zajedničkoj carinskoj uniji sa EU poslije Bregzita koji počinje 29. marta.

Lider laburista je rekao da postoji "veoma velika opasnost" od Bregzita bez dogovora i dodao da bi premijerka trebalo da ublaži svoje stavove u pregovorima, koje "diktiraju" oni koji se zagovaraju tvrd Bregzit.

"Dozvolila je da bude talac male grupe ljudi u svojoj stranci. Morala bi da promijeni metod, jer će u protivnom biti veoma realna opasnost od odlaska zemlje iz EU bez dogovora sa cijelim haosom koji bi uslijedio", rekao je Korbin novinarima.

Preporučujemo za Vas