Masakr u Alpima: Preživjele djevojčice čuvaju od rodbine

Javni tužilac je kazao da su tragovi DNK pronađeni na ostacima oružja kojim je počinjen masakr, a koje se iz nepoznatog razloga raspalo
0 komentar(a)
Francuska ubistvo jezero Ansi, Foto: Reuters
Francuska ubistvo jezero Ansi, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2013. 18:13h

Francuska policija bi, nakon što su pronašli DNK tragove, mogla biti korak bliže rješavanju četvorostrukog ubistva u francuskim Alpima.

Dvije djevojčice koje su preživjele masakr su pod posebnom zaštitom i policija ih čuva čak i od porodice njihovog oca.

Više od pola godine nakon ubistva britanskog inženjera iračkog porijekla Saada Al Hillija, njegove supruge Igbal, njene majke Suhalije Al-Alaf te francuskog bicikliste Silvana Molijea, došlo je do potencijalnog pomaka u istrazi koja do sada nije dala nijednu konkretnu osumnjičenu osobu.

Prema saopštenju francuske policije, na mjestu ubistva pronađen je još jedan trag DNK koji se trenutno analizira u dvije različite laboratorije.

Javni tužilac je kazao da su tragovi DNK pronađeni na ostacima oružja kojim je počinjen masakr, a koje se iz nepoznatog razloga raspalo.

Masakr su preživjele dvije kćerke britanskog inženjera i njegove supruge, Zena, koja se sakrila ispod majčinog i bakinog tijela, kao i Zanaib koja je bila teško ranjena. Djevojčice su sada pod posebnom zaštitom, a porodica Saada Al Hillija zabranjen je pristup njima.

Razlog tome je vjerovatno činjenica da je brat njihovog pokojnog oca jedan od glavnih osumnjičenih, budući da su dvojica muškaraca upletena u vrlo komplikovan spor oko očevog nasljedstva.

Policija je još prije nekoliko mjeseci priznala da zbog nedostatka dokaza slučaj nikada neće biti riješen.

Bonus video: