Uhapšen ucjenjivač Red Bula: Prijetio da će fekalijama zagaditi limenke

Saopšteno je da je tokom prvog saslušanja odmah bio kooperativan i priznao pokušaj ucjene
0 komentar(a)
Red Bul, Foto: Bp.blogspot.com
Red Bul, Foto: Bp.blogspot.com
Ažurirano: 12.04.2013. 08:45h

Austrijska policija uhapsila je lice koje je ucjenjivalo “Red Bul” tražeći novac kako ne bi fekalijama zagadio konzerve ovog proizvođača energetskih napitaka.

Prema saopštenju policije specijalne jedinice „Kobra“ uhapsile su 47-ogodišnjeg muškarca prilikom fingirane predaje novca u mjestu Medling pokraj Beča.

Prethodno je osumnjičeni, koji je priznao pokušaj ucjene, slao lice koje je trebalo da preda novac spakovan u crnu sportsku torbu na razna mjesta gotovo deset sati.

Na kraju je rekao da se crna torba ubaci u jedan kontejner u blizini željezničke stanice u Medlingu. Kada je torba ubačena, i policija bila sigurna da će uhapsiti pravo lice, a ne slučajnog prolaznika specijalci su se odlučili na akciju.

O traženoj svoti policija nije željela da govori.

Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor, i djelovao je šokirano, opisao je Albert Štruber šef kriminalističke službe Salcburga.

On je dodao da je tokom prvog saslušanja odmah bio kooperativan i priznao pokušaj ucjene, ali je dodao da nije nijednog trenutka fekalijama kontaminirao konzerve.

Motiv je, kako pretpostavlja policija, navodno nedostatk novca.

Inače uhapšeni do sada nije imao dosije u policiji, a nije ni imao veze sa “Red Bul-om”.

Bonus video: