Ruski milijarder dao 100 miliona funti za čuveno grčko ostrvo

Poslije smrti Onazisa 1975, Skorpios je naslijedila njegova kćerka iz prvog braka, Kristina, a zatim njena kćerka, Atina
68 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2013. 07:36h

Luksuzno ostrvo na kojem su se vjenčali bivša prva dama Sjedinjenih Država Džeki Kenedi i grčki brodovlasnik Aristotel Onazis navodno je prodala njegova jedina nasljednica Atina Onazis neimenovanom ruskom milijarderu, za 100 miliona funti (117 miliona eura).

Prema pisanju „Indipendenta“, na ostrvu Skorpios izgrađene su tri rezidencije, helidrom i pristanište za brodove.

Aristotel Onazis je ostrvo u Jonskom moru kupio 1962. za 3,5 miliona drahmi – oko 10.000 funti – i šest godina kasnije na njemu se oženio s Džeki Kenedi, nakon atentata na njenog bivšeg supruga, američkog predsjednika Džona Kenedija 1963.

Poslije smrti Onazisa 1975, Skorpios je naslijedila njegova kćerka iz prvog braka, Kristina, a zatim njena kćerka, Atina.

Farhad Vladi, koji je prije osam godina izvršio procjenu ostrva, kazao je za „Indipendent“ da „ruski oligarsi imaju milijarde, pa je neki do njih možda naišao i kazao 'Daću ti 100 ili 200 miliona eura za njega'. Sve je moguće“.

Porodica Onazis je duboko vezana za Skorpios, gdje je sahranjen čuveni brodovlasnik, kao i njegova kćerka Kristina i sin Aleksandar, koji su poginuli u avionskoj nesreći 1973.

Na ostrvo je bio bacio oko katarski emir, ali je dogovor propao kada je Atina Onazis odbila da smanji cijenu od 200 miliona eura.

Šeik Hamad bin Halifu al Tani, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, kupio je šest grčkih ostrva za 8,5 miliona eura i namjerava da svakom od svoje 24 djece pokloni po ostrvo.

Bonus video: