Rubi na sudu negirala da je prostitutka

El-Maruga (Rubi) je danas pročitala dugačko saopštenje gomili novinara ispred suda u Milanu u kojem je negirala da je prostitutka i insistirala da tužioci treba da saslušaju i njenu varijantu priče
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 12:33h

Marokanska plesačica Karima El-Maruga "Rubi" koja se nalazi u centru suđenja bivšem premijeru Silviju Berluskoniju optuženom da je maloljetnici platio za seks, danas je osudila "prihološki rat" koji protiv nje vode italijanski tužioci.

El-Maruga je danas pročitala dugačko saopštenje gomili novinara ispred suda u Milanu u kojem je negirala da je prostitutka i insistirala da tužioci treba da saslušaju i njenu varijantu priče.

Berluskoni je optužen za seks sa tada maloljetnom Rubi, u vrijeme kada je u svojoj vili u blizini Milana pravio takozvane "bunga-bunga" zabave, i kasnije nastojao da to zataška, podsjetio je AP.

Ukoliko bude osuđen, bivši italijanski premijer rizikuje da dobije do tri godine zatvora za ovu optužbu, i do 12 godina zbog navodnog pritiska na policiju da oslobode Rubi jednom prilikom kada je bila uhapšena za sitnu krađu. I Berluskoni i Rubi negiraju da su imali seksualni odnos.

Današnje pojavljivanje Rubi došlo je u politički osetljivom trenutku, kad Berluskonijeva partija desnog centra nastoji da uđe u vladajuću koaliciju nakon što je na izborima u februaru bila druga po broju dobijenih glasova.

Sud u Italiji odlučiće 18. aprila da li da dva sudska procesa koja se tiču Silvija Berluskonija premjesti u sjeverni grad Brešu iz Milana, gdje bivši premijer tvrdi da ne može da ima pravedno suđenje, saopšili su nedavno sudski izvori.

Berluskonijev žalbeni postupak zbog presude o utaji poreza i proces u okviru kog je optužen da je maloljetnici platio za seks odloženi su dok Kasacioni sud ne odluči da li da dozvoli da se ovi procesi premjeste iz Milana, javio je Rojters.

Premještanje sudskih procesa, koje bi znatno moglo da odloži suđenja, najnoviji je spor u okviru sve intenzivnijeg sukoba Berluskonija sa milanskih tužiocima, koje je više puta optužio da pokušavaju da ga unište iz političkih razloga.

Galerija

Bonus video: