Oland: Štednja će dovesti do eksplozije Evrope

“Predsjednik sam deset mjeseci, ne deset godina”, rekao je Oland, kriveći dijelom evropsku dužničku krizu za nevolje u Francuskoj
0 komentar(a)
Fransoa Oland, Foto: Beta/AP
Fransoa Oland, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.03.2013. 12:39h

Francuski predsednik Fransoa Oland očekuje da će štednja dovesti do eksplozije Evrope, koja se bori sa ozbiljnom dužničkom krizom.“Politika štednje osudiće Evropu da eksplodira”, rekao je Oland u intervjuu za televizijsku stanicu Frans 2, prenosi Tanjug. On je dodao da se produžavanjem štednje javlja rizik nesmanjivanja deficita i stvaranja nepopularnih vlada.“Predsjednik sam deset mjeseci, ne deset godina”, rekao je Oland, kriveći dijelom evropsku dužničku krizu za nevolje u Francuskoj.On je pozvao sve francuske građane da mu se pridruže u bici za ozdravljenje ekonomije.

Ne slaže se sa Angelom Merkel

Oland je priznao je da se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel ne slaže u njenoj evropskoj politici.

''Merkel nema iste ideje kao ja, ali mi se moramo pobrinuti za to da Evropa ide naprijed'', rekao je Oland u jednom TV-intervjuu, prenose danas njemački medji i naglasio da njih dvoje u politici štednje imaju razlike.

Francuski predsjednik je odbio kurs rigorozne štednje, ali je i ukazao na nuždu štedljivosti i, kada je reč o njemačko-francuskim odnosima, ocijenio da tu vlada jedna ''prijateljska napetost''.

Bonus video: