Berluskoni će plaćati alimentaciju 100.000 eura dnevno

Prema presudi, medijski magnat mora mjesečno da plaća Veroniki Lario tri miliona eura odnosno 36 miliona eura godišnje
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2013. 14:40h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (76) uložio je danas žalbu na sudsku presudu prema kojoj će morati da plaća svojoj supruzi Veroniki Lario (56), sa kojom ne živi već četiri godine, 36 miliona eura godišnje, odnosno oko 100.000 eura na dan, javljaju danas italijanski mediji.

Veronika je napustila Berluskonija 2009. godine nakon što je on prisustvovao proslavi 18. rođendana jedne starlete u Napulju optužujući ga za zavođenje maloljetnica.

Jedan milanski sud je prošlog Božića okončao trogodišnju raspravu oko razvoda razdvojenih supružnika koji su živjeli zajedno 30 godina i imaju troje djece, prenosi italijanska agencija Ansa.

Prema presudi, medijski magnat mora mjesečno da plaća Veroniki Lario tri miliona eura odnosno 36 miliona eura godišnje dok on zadržava luksuznu vilu izvan Milana a ona neće imati ništa od njegovog medijskog carstva.Tada je Berluskoni izjavio da je ta presuda neočekivana i potpuno nerealna.

Inače Veronika Lario je bivša glumica i druga supruga Berluskonija.Vjenčali su se 1990. kada je medijski tajkun ostavio prvu ženu sa kojom ima dvoje djece koji su direktori u njegovom medijskom carstvu.

Polovinom decembra 2012. Berluskoni je izjavio da namjerava da se oženi i po treći put. Njegova vjerenica je napolitanka Frančeska Paskale koja je skoro 50 godina mlađa od njega.

Galerija

Bonus video: