Uhapšeno 20 mafijaša i zaplijenjena imovina na jugu Italije

Među 20 uhapšenih osoba su pripadnici mafijaških porodica Morabito i Akvino, kao i dva Španca i jedan Britanac. Zaplijenjena imovina vrijedna 450 miliona eura
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 13:42h

Italijanska policija saopštila je danas da je uhapsila 20 osumnjičenih mafijaša i na jugu zemlje zaplijenila njihovu imovinu u vrijednosti od 450 miliona euvra.

U istrazi o kalabrijskoj mafiji Ndrangeti koja je počela 2008. godine, otkrivene su kriminalne grupe u turističkim mjestima na jugu Italije.

Među 20 uhapšenih osoba su pripadnici mafijaških porodica Morabito i Akvino, kao i dva Španca i jedan Britanac, precizira policija u saopštenju. Policija dodaje da su Španci i Britanac uhapšeni u saradnji sa policijama Španije i Velike Britanije, ali ne navodi gdje su oni uhapšeni.

Britanska policija smatra da je uhapšeni Britanac povezan sa Irskom republikanskom armijom (IRA), a poslovi na jugu Italije omogućili su mu da uloži velike sume novca IRE, dodaje se u saopštenju.

Ndrangeta je trenutno najjača i najnemilosrdnija od četiri organizovane kriminalne grupe u Italiji. Ostale tri su sicilijanska Koza nostra, napolitanska Kamora i Sakra korona unita iz Apulije.

Bonus video: