Tužilac: Berluskoni je organizovao "sistem prostitucije"

Sanđermano tvrdi da su Berluskoniju prostituke dovodili njegovi saradnici, a on ih je plaćao "gotovinom...i ponudom profesionalnog napredovanja"
2 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.03.2013. 09:15h

Silvio Berluskoni je organizovao "sistem prostitucije" u svojoj vili blizu Milana, plaćajući žene za seks kešom i uslugama, istakao je juče tužilac u procesu koji se vodi protiv bivšeg italijanskog premijera.

Tužilac Antonio Sanđermano je ovu optužbu iznio u završnoj riječi postupka protiv Berluskonija zbog navodnog seksa sa jednom maloljetnom prostitutkom 2010. godine, izveštava AFP.

Proces pred milanskim sudom je otpočeo aprila 2011. godine, a presuda se očekuje kasnije ovog mjeseca.

Sanđermano tvrdi da su Berluskoniju prostituke dovodili njegovi saradnici, a on ih je plaćao "gotovinom...i ponudom profesionalnog napredovanja, uključujući i napredovanje u svijetu politike".

Berluskoni je optužen da je oko deset puta imao seks za novac sa sedamnastogodišnjom igračicom Karimom El-Marug, rođenom u Maroku, poznatom pod "umjetničkim" imenom "Rubi, kradljivica srca".

Berluskoni je takođe optužen da je zloupotrijebio svoj položaj izvukavši El-Mahrugovu iz policijskog pritvora, kada je, takođe 2010, uhapšena zbog sitne krađe.

Tužilac ističe da je Berluskoni tom prilikom lično intervenisao u strahu da na vidjelo ne izađe njegov nezakoniti odnos sa El-Mahrugovom.

U prošlonedjeljnim italijanskim opštim izborima Berluskoni je, inače, osvojio gotovo 30 odsto glasova, što ga je dovelo na drugo mjesto, iza koalicije lijevog centra. To znači da će i dalje biti ključni igrač u političkom životu Italije.

Bonus video: