otkriven na vrijeme

Lažni biskup na sastanku kardinala

Lažni biskup je oko struka imao ljubičasti pojas i rukovao se i ćaskao sa sveštenicima i kardinalima koji su došli na sastanak
9 komentar(a)
Vatikan papa, Foto: Beta/AP
Vatikan papa, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.02.2019. 03:21h

Jedan Italijan prerušen u biskupa pokušao je danas da se ušunja na sastanak katoličkih kardinala u Vatikanu, uoči konklave za izbor novog pape. Prevara je otkrivena pa su ga iz prostorije izveli pripadnici vatikanske garde.

Prije nego što je razotkriven, lažni biskup, čije je pravo ime Ralf Napjerski, rekao je novinarima da je njegovo ime Bazilus i da pripada izvjesnoj "Italijanskoj ortodoksnoj crkvi", koja zapravo ne postoji.

On je rekao da su katolički biskupi napravili grešku, jer su premještali sveštenike optužene za pedofiliju iz jedne parohije u drugu, javila je agencija Frans pres.

Lažni biskup je oko struka imao ljubičasti pojas, sličan onom koji nose visoki katolički velikodostojnici, i rukovao se i ćaskao sa sveštenicima i kardinalima koji su došli na sastanak.

Napjerski na svom blogu tvrdi da je osnivač katoličkog reda "Korpus dei" i da je izumio "sistem kojim se ljudima omogućava da kontrolišu računare snagom uma", a pored toga, promoviše tzv. "Isusovu jogu".

Kardinali Rimokatoličke crkve danas su se okupili prvi put u okviru priprema za konklavu, odnosno vijeće kardinala za izbor pape, koja bi, prema vatikanskim izvorima, trebalo da počne sredinom naredne sedmice.

Kardinali počeli pripreme za izbor pape >>>