Slovenija će ratifikovati hrvatski pristupni ugovor s EU

"Slovenčka i hrvatska privreda neraskidivo su povezane a ulazak Hrvatske u EU dodatno će podstaći privrednu saradnju..." rekla je Bratušek
0 komentar(a)
Alenka Bratušek, Foto: BETAPHOTO
Alenka Bratušek, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 03.03.2013. 18:51h

Ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s Evropskom unijom nije samo pitanje dobrosusjedskih odnosa, već se radi i o strateškom interesu Slovenije, rekla je za zagrebački Jutarnji list mandatarka za sastav nove slovenačke vlade, Alenka Bratušek.

"Slovenačka i hrvatska privreda neraskidivo su povezane. Otvaranje granica ulaskom Hrvatske u EU dodatno će podstaći bogatu privrednu saradnju dvije države", rekla je Bratušek, potvrđujući svoj stav o nužnosti ratifikacije iznijet u srijedu kada je u slovenačkom parlamentu predstavljala program.

"Radujem se vremenu kada građani Hrvatske i Slovenije na granici neće više susretati policiju i kada ispred graničnih prelaza neće više biti dugih kolona, naročito kamiona", dodala je Bratušek.

Poslanici u slovenačkom parlamentu u srijedu su izglasali nepovjerenje konzervativnoj vladi Janeza Janše i za novu mandatarku izabrali čelnicu Pozitivne Slovenije Alenku Bratušek.

Bonus video: