Leh Valensa: Gej poslanike - iza zida

Bivši poljski predsjednik i nobelovac smatra da je moderni odnos prema manjinama stvar koja će uništiti svijet
87 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2013. 14:37h

Bivši poljski predsjednik Leh Valensa oštro je kritikovao homoseksualce zato što javno traže svoja prava i istopolne brakove i izjavio da bi homoseksualne poslanike u poljskom parlamentu stavio da sjede zajedno u magarećoj klupi.

"Razumijem da postoje ljudi raznih orijentacija i da imaju pravo na svoju različitost. Ali na razumijevanju sve završava. Neka oni to rade među svojima. Ja čak neću ni da slušam sve to.

Ne želim da mi ta manjina koju tolerišem ali sa kojom se ne slažem izlazi na ulice i zamajava moje unuke nekakvim manjinama", kazao je Valensa sinoć u debati poljske privatne televizije TVN o istopolnim brakovima.

U Poljskoj je posljednjih nedjelja vruća tema istopolnih brakova,

"Manjina ne može da ometa većinu. Ako ih je pet odsto onda ne smiju da organizuju demonstracije u centru grada, već na periferiji. Riješimo to pravedno - imate pet odsto - možete da dođete do prve ulice u centru i dalje ne"

"Manjina ne može da ometa većinu. Ako ih je pet odsto onda ne smiju da organizuju demonstracije u centru grada, već na periferiji. Riješimo to pravedno - imate pet odsto - možete da dođete do prve ulice u centru i dalje ne", rekao je Valensa.

Na pitanje da li to znači da bi i gej poslanike kojih ima u Sejmu iz raznih poslaničkih klubova stavio u magareću klupu, dobitnik Nobelove nagrade za mir i legendarni vođa otpora komunističkom režimu odgovorio je da bi ih posadio u posljednji red.

"A još i iza zida. Ja sam sto posto demokrata ali u svakoj oblasti a ne tako da mi jedan odsto sjedi na glavi i kljuca - moraš da se složiš zato što si većina", rekao je Valensa.

Valensa je dodao da je moderni odnos prema manjinama stvar koja će na kraju uništiti i Poljsku i Evropu i svijet.

"Imaju jedan odsto, izvolite, jedan odsto. To je demokratija. U svakoj oblasti koliko imaš, toliko dobiješ, koliko si uradio toliko ti plate. Ja sam za takvu demokratiju. A ova današnja, to nije demokratija", zaključio je Leh Valensa.

Galerija

Bonus video: