Lavovi i medjevedi omiljene životinje kriminalca

Po navodima medija koje vlasti nisu potvrdile, Jon Balint je koristio lavove da zaplaši protivnike i žrtve
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2013. 18:56h

Ozloglašeni kriminalac - "zalagaoničar Nucu", optužen je u Bukureštu za predvođenje bande kojoj se na teret stavljaju pokušaj ubistva, otmica, ucjena i ilegalno posjedovanje oružja, ali javnost u Rumuniji više interesuju njegovi ljubimci - četiri lava i dva medvjeda.

Vlasti ne žele da spekulišu o tome zašto Balint uopšte ima lavove i medvjede

Po navodima medija koje vlasti nisu potvrdile, Jon Balint je koristio lavove da zaplaši protivnike i žrtve. Svi se sjećaju kako je 2010. godine Balint izašao iz zatvora i zajahao crnog pastuva.

"Rekao si da ljudima hranim lavove?", rekao je Balint na jednom snimku. "Što ne dođeš ovdje da ti ja dam neke lavove", kazao je.

Vlasti ne žele da spekulišu o tome zašto Balint uopšte ima lavove i medvjede, kao i čistokrvne konje, pa i kanarince, koje drži na svom imanju u najsiromašnijem dijelu Bukurešta, pod jakom stražom.

Uspavani lav rumunskog kriminalca (Foto: Beta/AP)

"Iznijeto je mnogo neistina", rekao je Balintov zet Marius Vlad, osvrćući se i na glasine o tome da on ima prostoriju za mučenje. Rođaci koji su se okupili blizu ulaza u imanje, opisali su Balinta kao dobrog komšiju, ljubitelja životinja, a rekli su i da njima uopšte ne smetaju zvukovi lavova.

Četiri lava i dva medvjeda danas su omamljena, smještena u kaveze i odnijeta u zoološki vrt

Vlasti sumnjaju da Balint i njegov brat Vasile predvode kriminalnu grupu, koja kontroliše većinu aktivnosti podzemlja u Bukureštu, gradu sa dva miliona stanovnika. Oko 400 policajaca i detektiva bilo je uključeno u istragu koja je dovela do hapšenja 67 osumnjičenih, uključujući braću Balint.

Pijre tri godine, Balint je osuđen na 13 godina zatvora zbog trgovine ljudima, nasilja i podvođenja. Kazna je, međutim, ubrzo smanjena na šest godina, a Balint pušten na slobodu poslije samo jedne godine iza rešetaka.

Četiri lava i dva medvjeda danas su omamljena, smještena u kaveze i odnijeta u zoološki vrt. Postoji mogućnost da će biti prebačeni u Južnu Afriku, naveli su zvaničnici koji se bave zaštitom životinja.

Galerija

Bonus video: