Više od 1.000 agenata: Pogledajte operaciju španske policije protiv jermenske mafije

Kako se navodi, radi se o najvećoj međunarodnoj kriminalnoj organizaciji jermenskog porijekla lociranoj u Evropi i aktivnoj u oblasti trgovine drogom, pranja novca, trgovine oružjem, krijumčarenja duvana ili namještanja sportskih klađenja
0 komentar(a)
španska policija, Foto: Shutterstock
španska policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.06.2018. 14:19h

Španska policija sprovela je danas veliku operaciju protiv jermenske mafije aktivne u trgovini drogom i sportskim klađenjima.

U operaciji je učestvovalo više od hiljadu agenata nacionalne i katalonske policije uz podršku Interpola i Europola, saopštila je španska policija.

Očekuje se da će do kraja operacije biti uhapšene 142 osobe, navela je policija i dodala da su 73 racije sprovedene u šest španskih provincija, uključujući Madrid, Barselonu, Valensiju i Alikante.

Kako se navodi, radi se o najvećoj međunarodnoj kriminalnoj organizaciji jermenskog porijekla lociranoj u Evropi i aktivnoj u oblasti trgovine drogom, pranja novca, trgovine oružjem, krijumčarenja duvana ili namještanja sportskih klađenja.

Istraga je počela još 2016. godine poslije ubistva dvoje Gruzijaca vezanih za kriminalnu organizaciju koju je vodio Kahaber Sušanšvili i koja je u novembru završila sa više od 30 uhapšenih osoba gruzijskog porijekla.

Druga faza istrage završila se današnjom operacijom protiv jermenske mafije koja je, prema policiji, blisko povezana s gruzijskom kriminalnom sredinom.

Bonus video: