Brazil: Tragediju u klubu izazvala pirotehnička sredstva

U ponedeljak su u vezi sa ovim slučajem uhapšena dva vlasnika kluba i dvoje muzičara
1 komentar(a)
Brazil, Foto: Beta/AP
Brazil, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.01.2013. 17:12h

Požar u klubu na jugu Brazila, u kojem je stradalo 234 ljudi, izazvala su nepodesna pirotehnička sredstva koja su upotrijebili muzičari tokom nastupa, a snimak sa bezbjednosnih kamera je sakriven od istražitelja, saopštila je policija.

Vlasnici kluba tvrde da sistem za nadzor nije radio već dva mjeseca

Marselo Arigoni, načelnik policije u gradu Santa Marija, gdje se u nedjelju dogodila tragedija, saopštio je da su muzičari za nastup kupili sredstva koja su napravljena isključivo za upotrebu na otvorenom prostoru, a koja su bila znatno jeftinija od onih koja se koriste unutra.

Arigoni je, takođe, istakao da su prekršene brojne bezbjednosne mjere u klubu “Kis”, uključujući to što aparati za gašenje požara nisu radili, javila je agencija Frans pres.

Uhapšeni vlasnici i muzičari

U ponedeljak su u vezi sa ovim slučajem uhapšena dva vlasnika kluba i dvoje muzičara, a policija i dalje pokušava da pronađe snimak sa bezbjednosnih kamera.

Istražitelji su pod sve većim pritiskom da riješe slučaj

Vlasnici kluba tvrde da sistem za nadzor nije radio već dva mjeseca.

Pored toga, policija traga i za kasom, koja bi mogla da pokaže da li je u klubu kobne noći bilo previše ljudi.

Klub, koji je i dalje radio iako mu je istekla dozvola, imao je samo jedan izlaz, koji je bio neobilježen i zagrađen čeličnim pregradama, tvrde preživjeli.

Istražitelji su pod sve većim pritiskom da riješe slučaj budući da se Brazil priprema da organizuje Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2014. i Olimijske igre 2016. godine.

Bonus video: