tužio univerzitet

Student tvrdi da ga je Oksford odbio jer nema novca za luksuzne izlaske

Iz koledža su kazali da je mladić odbijen jer je neophodno da svaki student ima dovoljno novca da završi studije
293 pregleda 2 komentar(a)
Oksford, Foto: Funpicturesmkd.blogspot.com
Oksford, Foto: Funpicturesmkd.blogspot.com
Ažurirano: 22.01.2013. 10:40h

Student Damien Šenon tužio je prestižni britanski univerzitet Oksford, navodeći da ga diskriminišu jer nema dovoljno novca da sebi priušti luksuzne večeri u najelitnijim restoranima, gdje odlaze ostali studenti s Oksforda.

Dvadesetšestogodišnjak je prihvaćen na oksfordskom koledžu St. Hju, međutim, kako tvrdi, nije mogao da se upiše s obzirom na to da nije mogao dostaviti dokaz o tome da ima dovoljno finansijskih sredstava.

Šenon tvrdi da je fakultet odbio njegov zahtjev za upis na master studije, ne zbog toga što nije mogao platiti troškove smještaja, već zbog toga što nije dovoljno bogat da prati društveni život svojih kolega i odlazi u luksuzne restorane, objavili su strani mediji.

Naime, prema politici Oksforda, svaki student godišnje plaća blizu 20.000 dolara za troškove života. U tu sumu su uključeni troškovi iznajmljivanja, komunalije, hrana i ostali troškovi.

Prema politici Oksforda, svaki student godišnje plaća blizu 20.000 dolara za troškove života

Student koji je tužio prestižni univerzitet tvrdi da on nije imao novca da prati svoje bogate kolege, ali da je mogao dostaviti dokaz da je njegov zajam ispod prosjeka, te da ima dovoljno sredstava za normalan život. Ipak, on je odbijen.

"Oksford je ovim pokazao da oni koji ne mogu sebi priuštiti ručak sa kolegama i izlaske na ista mjesta gdje oni izlaze, nisu pogodni za upis", naveo je Šenon optužujući zaposlene na Univerzitetu za elitizam, ekskluzivnost i davanje privilegija.

Koledž St. Hju se oglasio - naveli su da su morali da odbiju Šenona, jer prema njihovim standardima, neophodno je da svaki student ima dovoljno novca da završi studije.

Preporučujemo za Vas