V.Britanija: Liberali i laburisti protiv izlaska zemlje iz EU

Dejvid Kameron će sjutra u Holandiji održati dugo očekivani govor o odnosima Britanije sa EU
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2013. 15:25h

Liberalno-demokratska partija, članica vladajuće britanske koalicije i opozicioni laburisti upozorili su danas premijera Dejvida Kamerona na opasnosti od eventualnog izlaska Velike Britanije iz EU.

"Nije u interesu Velike Britanije da krene u pravcu izlaska iz EU", rekao je zamjenik britanskog premijera i lider liberalnih demokrata Nik Kleg za londonski radio "LBC".

Kleg je kazao da je "očigledno" da on i Kameron imaju različite stavove prema tom pitanju.

Prema njegovim riječima, godine nestabilnosti s kojima se suočava Evropa ne idu u prilog ekonomiji, ali je neophodno neprestano raditi kako bi se Evropa reformisala i postala bolja.

Rezultati posljednjih istraživanja govore o rastućem neraspoloženju Britanaca prema EU, a Kameron je u više navrata izjavio da želi da ponovo pregovara o temeljnim promjenama o uslovima članstva Britanije u EU, a zatim da dogovoreno stavi na referendum svojim sugrađanima

Sličan stav izrazio je i lider opozicionih laburista Ed Miliband, koji je rekao da strahuje da Kameronova strategija ide u pravcu izlaska Velike Britanije iz EU, zbog čega britanska ekonomija može da trpi velike posljedice.

Rezultati posljednjih istraživanja govore o rastućem neraspoloženju Britanaca prema EU, a Kameron je u više navrata izjavio da želi da ponovo pregovara o temeljnim promjenama o uslovima članstva Britanije u EU, a zatim da dogovoreno stavi na referendum svojim sugrađanima.

Britanski premijer je ipak naglasio da želi da Velika Britanija ostane u EU, prije svega zbog prednosti evropskog tržišta.

Dejvid Kameron će sjutra u Holandiji održati dugo očekivani govor o odnosima Britanije sa EU.

Galerija

Bonus video: