Hirurzi zaboravili 16 predmeta u tijelu pacijenta

Pošto se rane od operacije nisu zacijelile, bankar u penziji Helmut Breht ponovo je operisan i ljekari su mu iz utrobe izvadili iglu, zavoje i hirurške rukavice
8 komentar(a)
operacija, Foto: Shuterstock
operacija, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 17.01.2013. 13:42h

Hirurzi bolnice u njemačkom gradu Hanoveru ostavili su "do 16 predmeta" u tijelu jednog bankara kojeg su 2009. godine operisali od raka prostate, a koji je prošle godine umro, izjavila je danas pravna zastupnica njegove porodice.

Pošto se rane od operacije nisu zacijelile, bankar u penziji Helmut Breht ponovo je operisan i ljekari su mu iz utrobe izvadili iglu, zavoje i hirurške rukavice, rekla je advokatkinca Anet Korint.

Slučaj se dogodio u bolnici Henrietštift u Hanoveru, kojom upravlja jedna organizacija povezana sa protestantskom crkvom. Nakon smrti 77-godišnjeg bankara, njegova porodica je zatražila od bolnice odštetu od 80.000 eura zbog muka koje je pokojnik pretrpio, plus naknadu za troškove.

Ahim Balkof, portparol organizacije koja upravlja bolnicom, odbacio je tvrdnje Anet Korint i izjavio za Asošiejted pres da spomenuti predmeti nisu mogli da budu ostavljeni u pacijentovom tijelu.

Razlog je, prema njegovim riječima, što bolnica takvu opremu uopšte nije koristila. Balkof je takođe ocijenio da je odštetni zahtjev "neuobičajeno visok" za ovakvu vrstu slučaja.

Bonus video: