Uhapšeno 20 ljudi u Marseju: Razbijena "najznačajnija mreža trgovine drogom"

Saopšteno je da je zaplijenjeno 200 kilograma smole kanabisa, devet komada oružja, od čega dva kalašnjikova, kao i 300.000 eura, jedna ručna bomba i dva pancira
1 komentar(a)
Maresej, policija, Foto: Shutterstock
Maresej, policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.06.2018. 14:41h

Francuska policija je razbila "najznačajniju mrežu trgovine drogom u francuskom gradu Marseju", uhapsivši 20 ljudi, saopštili su danas policijski izvori.

U operaciji na sjeveru grada učestvovalo je 250 policajaca. Taj dio grada početna je tačka za prodaju narkotika u Marseju.

Saopšteno je da je zaplijenjeno 200 kilograma smole kanabisa, devet komada oružja, od čega dva kalašnjikova, kao i 300.000 eura, jedna ručna bomba i dva pancira.

Od 17 osoba koje su izvedene pred sud, od "menadžera", preko prenosilaca droge do "dadilja" koje ih nadgledaju, osam je optuženo i zadržano u pritvoru. Tužilac Gzavije Tarabe je rekao da su oni optuženi za trgovinu drogom, zločinačko udruživanje i kršenje zakona o oružju.

Među uhapšenima je i "šef mreže".

Za dvojicom uhapšenih je već postojao nalog za hapšenje jer su u decembru prošle godine osuđeni na zatvorske kazne zbog trgovine drogom, rekao je Tarabe.

Bonus video: