Napad na kancelariju premijera Grčke

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, a portparol grčke vlade Simos Kedikoglou je rekao da je metak pogodio prozor
53 pregleda 0 komentar(a)
Antonis Samaras, Foto: Beta/AP
Antonis Samaras, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.01.2013. 09:39h

Jedan metak pogodio je kancelariju sjedišta vladajuće desničarske grčke stranke Nova demokratija u Atini, koju koristi i njen šef, premijer Antonis Samaras, ali niko nije ranjen, saopštili su grčki zvaničnici.

U subotu ujutru podmetnuti su požari pred dvije kancelarije Nove demokratije i socijalističkog PASOK-a

Tokom prošle noći nepoznati napadači su ispred sjedišta Nove demokratije, pucali iz automatske puške "kalašnjikov". Nađeno je devet čaura metaka. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, a portparol grčke vlade Simos Kedikoglou je rekao da je metak pogodio prozor kancelarije koju Samaras ponekad koristi.

U trenutku napada u kancelariji nikoga nije bilo.

"Naravno da je moglo biti žrtava. U kancelariji premijera je mogla biti spremačica, a u zgradi je član obezbjeđenja", rekao je Kedikoglou i dodao da će grčka vlada učiniti sve kako bi demokratija u Grčkoj bila zaštićena. Policija je saopštila da se vjeruje da je napadač imao saučesnika.

U subotu ujutru podmetnuti su požari pred dvije kancelarije Nove demokratije i socijalističkog PASOK-a koji učestvuje u koalicionoj vladi, dan ranije požari su podmetnuti na ulaze zgrada u kojima živi pet grčkih novinara, a u nedjelju i pred kuću portparola Vlade.

Bonus video: