Kučan: Najbolje da se Janković, nakon što je osumnjičen za korupciju, povuče

Bivši predsjednik Slovenije kaže da bi se i sam povukao ako ne bi mogao da odbaci primjedbe antikorupcijske komisije
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2013. 17:26h

Bivši predsjednik Slovenije Milan Kučan, koji je gost na kongresu stranke Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića, izjavio je danas da bi bilo korisno kada bi se Janković privremeno povukao.

Kongres se održava dan nakon demonstracija u Ljubljani na kojima je učestvovalo oko deset hiljada ljudi, koji su tražili ostavke premijera Slovenije Janeza Janše i gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, odnosno čitave političke elite.

Kučan je rekao novinarima da bi se i sam povukao ako ne bi javnosti uvjerljivo znao da objasni, odnosno odbaci "tako teške primjedbe tako autoritativnog organa" kao što je to antikorupcijska komisija.

Prema njegovom mišljenju, predsjednik Pozitivne Slovenije moraće svoju nevinost da dokaže na sudu.

Bivši predsjednik Slovenije je ocijenio da bi najlošije rješenje bilo kada bi sadašnja vlada ostala na čelu države

Bivši predsjednik takođe je ocijenio da bi najlošije rješenje bilo kada bi sadašnja vlada ostala na čelu države.

Komisija za borbu protiv korupcije je sredinom ove nedjelje u izvještaju izrazila sumnju da su Janša i Janković nezakonito stekli imovinu vrijednu stotine hiljada eura.

Na današnjem kongresu Pozitivne Slovenije razmatra se dokument, koji je prema mišljenju predsjednika stranke Zorana Jankovića materijal kakav Slovenija do sada nije imala.

Dokument pokazuje put koji će Sloveniju "izvesti iz apatije, straha, pesimizma na put uspjeha kako bismo bili među vodećim evropskim državama," rekao je na kongresu Janković, koji novinarima danas nije želio da govori o sebi i izvještaju antikorupcijske komisije.

Zoran Janković između hrvatskog ministra zdravlja Rajka Ostojića (lijevo) i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa (desno) na kongresu pozitivne Slovenije u Ljubljani

Na kongresu će pored ostalog biti odlučivano i o povjerenju predsjedniku stranke.

Galerija

Bonus video: