Janša: Normalno radimo uprkos histeriji

Janša je opovrgao tvrdnje iz izvještaja da je kao visoki zvaničnik bio u konfliktu interesa
0 komentar(a)
Janez Janša, Foto: Beta/AP
Janez Janša, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.01.2013. 12:54h

Janez Janša poručio da vlada normalno radi i da očekuje smirivanje "histerije" nastale nakon objave izvještaja o njegovom neprijavljenom imovinskom stanju.

"Vlada djeluje i riješava probleme, pred nama su novi zadaci u cilju poboljšanja stanja u državi, a primamo i izraze podrške iz zemlje i Evrope", prenosi agencija Hina izjavu slovenačkog premijera informativnom portalu slovenačkog Telekoma.

Premijer je uvjeren da je moguća brza stabilizacija političkog stanja i da će vlada na čijem je čelu nastaviti da rješava nagomilane probleme u okviru sadašnje, ili slične stranačke koalicije.

Janša je opovrgao tvrdnje iz izvještaja da je kao visoki zvaničnik bio u konfliktu interesa i da raspolaže imovinom čije porijeklo u postupku pred Komisijom nije znao da objasni, nazvavši čitav slučaj pokušajem diskreditacije...

"Nije slučajno da se nalaz Komisije, na koji nisam imao mogućnost prigovora, pojavio nakon godinu dana rada ove vlade koja je donela ključne zakone za stabilizaciju prilika u državi", navodi Janša.

On vjeruje da je izvještaj prije objave dobio i "politički pečat" onih političkih i interesnih grupa koje se protive reformama i stabilizaciji slovenačkih javnih finansija i programu privrednog oporavka.

Bonus video: