Berluskoni duguje bivšoj supruzi 200.000 eura za svaki zajednički dan

Berluskoni je ponovio ranije optužbe na račun milanskih sudija koji ga, kako tvrdi, progone od 1994. kada je ušao u politiku
95 pregleda 0 komentar(a)
Veronika Lario, Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Veronika Lario, Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.01.2013. 10:23h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni bijesno je kritikovao panel sastavljen od tri žene sudija, koje je nazvao "feministkinjama i komunistkinjama", zbog odluke da, kao dio sporazuma o razvodu, duguje svojoj bivšoj ženi 200.000 eura za svaki dan koji je s njom proveo u braku.

Italijanski list "Korijere dela sera" objavio je 28. decembra da Berluskoni treba da plati svojoj bivšoj ženi Veroniki Lario, s kojom je bio u braku od 1990. godine, 100.000 eura za svaki dan braka, ali je panel ženskih sudija sada povećao tu cifru na 200.000 eura dnevno.

"Naložile su mi da platim 200.000 eura za svaki dan, a to mnogo govori o tome kakve su milanske sudije. To su tri feministkinje i komunistkinje", rekao je Berluskoni u intervjuu na TV kanalu "La7".

Optužbe na račun sudija

Ovo je prvi put da je Berluskoni u javnosti komentarisao dogovor o razvodu, a za sada nije jasno da li navedena brojka uključuje i retroaktivno plaćanje od kada se bivši premijer rastao od supruge, što bi iznosilo mnogo više nego što je naveo "Korijere dela sera".

Berluskoni je rekao da se žalio na odluku sudija, ali i da bi mogao da se "prijateljski" dogovori sa bivšom ženom

Berluskoni je ponovio ranije optužbe na račun milanskih sudija koji ga, kako tvrdi, progone od 1994. kada je ušao u politiku, prenijele su agencije.

Veronika Lario podijnela je zahtev za razvod od 76-godišnjeg milijardera 2009, optuživši ga za aferu sa 17-godišnjom djevojkom.

Berluskoni je rekao da se žalio na odluku sudija, ali i da bi mogao da se "prijateljski" dogovori sa bivšom ženom, jer su njihovi trenutni odnosi "odlični".

Bonus video: