Monti uzvratio na Berluskonijevu kritiku oko etičkih vrijednosti

Italijanski premijer u ostavci, Mario Monti, uzvratio je danas na Berluskonijev napad i konstataciju da ne vodi dovoljno računa o problemima koji se tiču morala i etike...
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2013. 16:23h

"Berluskoni je protiv mene koristio neprikladno oružje kada me je kritikovao po pitanjima morala i porodičnih vrijednosti", rekao je Monti u razgovoru za nacionalni radio RAI.

Dodao je da su za njega etičke vrijednosti od suštinske važnosti i da moraju da se štite, kao i da mrzi političke stranke koje etičke vrijednosti koriste u borbi protiv protivnika, iako ih se ni oni sami ne pridržavaju u svakodnevnom životu.

Silvio Berluskoni koji će se kandovati na opštim izborima 24. i 25. februara, rekao je 31. decembra da ga je "crkva više puta pohvalila za reagovanja u vezi sa etičkim temama, dok Montijev program nije posvetio ni jednu jedinu riječ tim crkvi tako važnim temama".

Mario Monti, koji je krajem decembra najavio da će predvoditi listu stanaka centra, ponovno se narugao kontradiktornim izjavama Berluskonija.

Monti je takođe spomenuo ekonomsko stanje zemlje i ocijenio da je "svijetlo na kraju tunela bliže nego ranije" i dodao da puno zavisi od kretanja svjetske ekonomije. Rekao je i da će u slučaju da Evropska unija pokrene politiku rasta, taj tunel biti još kraći.

Protivnici optužuju Montija da je povećao fiskalni pritisak, posebno zbog uvođenje poreza na nekretnine. Monti predviđa i rezove u javnoj potrošnji i smanjenje broja izabranih slušbenika ili ukidanje nekih lokalnih zajednica.

Galerija

Bonus video: