Prevarena medicinska sestra ostavila oproštajno pismo i objesila se

Saldana je dobila poziv australijskih voditelja, koji su se lažno predstavili kao kraljica Elizabeta i princ Čarls i raspitivali se o stanju trudne Kejt
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2012. 16:51h

Medicinska sestra Jasinta Saldana (46), koja se ubila nakon što je nasjela na lažni poziv voditelja australijske radio stanice 2DayFM, koji su se raspitivali o stanju trudne britanske vojvotkinje Kejt, ostavila je oproštajno pismo.

Saldana je majka dvoje djece, 14-godišnje kćerke i 16-godišnjeg sina. Suprugu i djeci nije rekla da je bila žrtva prevare australijskih voditelja humoristične emisije, ali im je ostavila oproštajno pismo čiji sadržaj nije poznat.

O čitavom slučaju se oglasio i britanski premijer Dejvid Kameron koji je zastupnicima u britanskom parlamentu rekao da se iz ove tragedije moraju "naučiti mnoge lekcije".

Saldana je prošle sedmice dobila poziv australijskih voditelja Mel Greg i Majkla Kristijana, koji su se lažno predstavili kao kraljica Elizabeta i princ Čarls i raspitivali se o stanju trudne Kejt.

Nakon što se javila, Saldana je poziv proslijedila voditeljima i povezala ih sa sestrom koja je lažnoj kraljici ispričala detalje o zdravstvenom stanju trudnice. Saldana je u vrijeme poziva, u 5.30 sati ujutro, bila dežurna. Na telefon se javila jer nikog nije bilo na recepciji.

Članovi porodice preminule sestre insistiraju na svim informacijama iz bolnice, i kažu da žele da znaju sve, jer, kako tvrde, "postoje neke nerazjašnjene okolnosti"

Medicinska sestra je nakon šale australijskih voditelja pronađena mrtva u stanu u centru Londona. Prema pisanju Daily Maila, ona je sebi život oduzela vješanjem.

Saldana je u bolnici u koju je smještena Kejt, radila duže od četiri godine.

"Bila je odlična sestra, vrlo cijenjena i popularna među kolegama", saopšteno je iz bolnice.

Članovi porodice preminule sestre insistiraju na svim informacijama iz bolnice, i kažu da žele da znaju sve, jer, kako tvrde, "postoje neke nerazjašnjene okolnosti".

U javnosti su se ove sedmice prvi put pojavili voditelji Mel Greg i Majkl Kristijan. Oboje su pogođeni tragedijom i kažu da tragedija nije smejla da se desi, jer je lažni poziv trebalo da bude samo jedna u nizu njihovih sličnih prevara.

"Pretpostavili smo da će nam biti spuštena slušalica", objasnio je Majkl.

Vojvotkinja Kejt je početkom prošle sedmice završila u bolnici zbog težih jutarnjih mučnina, odakle je otpuštena nekoliko dana kasnije.

Galerija

Bonus video: