London: Policija istražuje identitet muškarca koji je pao sa neba

Posljednjih godina sve veći broj slijepih putnika pokušava da dođe u Zapadnu Evropu krijući se u stajnom trapu putničkih aviona
3 komentar(a)
Avion, Foto: Africa.info
Avion, Foto: Africa.info
Ažurirano: 12.12.2012. 11:26h

Misterija je počela u septembru, kada su stanovnici prigradskog naselja Mortlejk, na zapadu Londona, ugledali zgrčeno tijelo muškarca na trotoaru.

Policija traži od građana da pomognu ukoliko neko prepozna sliku muškarca i fotografiju tetovaže

Policija je u prvi mah pomislila da je riječ o žrtvi ubistva, ali sjutradan su zaključili da je muškarac pao sa neba, najverovatnije iz nekog od aviona prilikom slijetanja na obližnji aerodrom Hitrou.

Ovaj po svemu sludeći slijepi putnik nije imao lična dokumenta. Kod njega je pronađeno nešto angolanskog novca, što je navelo policiju da pretpostavi da je riječ o državljaninu Angole. Posebno kada je istraga pokazala da je avion iz ove zemlje slijetao u vrijeme kada je mrtav čovjek zatečen na ulici.

Mještanima nije bilo čudno ovo objašnjenje, s obzirom na to da su navikli da viđaju avione u niskom letu. Dva dana nakon što je tijelo nađeno kao uzrok smrti navedene su “mnogostruke povrede”.

Slaba provjera na aerodromima

Ovih dana, četiri mjeseca poslije tragedije, policija traži od građana da pomognu ukoliko neko prepozna sliku muškarca i fotografiju tetovaže koju je imao na lijevoj ruci.

Kad se avion popne na 10.000 metara, dolazi do nedostatka kiseonika

Iako nema preciznih podataka, poznato je da posljednjih godina sve veći broj slijepih putnika pokušava da dođe u Zapadnu Evropu krijući se u stajnom trapu putničkih aviona. Prema riječima stručnjaka za bezbjednost vazdušnog saobraćaja Krisa Jejtsa, tome doprinosi i slaba bezbjednosna provjera na aerodromima u Africi.

"Ljudi se često kriju u prostoru za točkove ili u prtljažniku aviona, što su mjesta koja ne moraju obavezno biti pod pritiskom. Kad se avion popne na 10.000 metara, dolazi do nedostatka kiseonika. Tu vladaju niske temperature od čak minus 40 ili minus 50 stepeni", kaže Kris Jejts.

On dodaje da je muškarac pronađen na ulici u Mortlejku vjerovatno preminuo već u prvom satu leta.

Bonus video: