Sud naložio policiji da čuvenu Rubi traži na teritoriji cijele Italije

Berluskonijev advokat Nikola Gedini je rekao da tužioci nastoje da ubrzaju donošenje presude prije izbora, najavljenih za februar 2013.
1 komentar(a)
Rubi, Foto: Kleinezeitung.at
Rubi, Foto: Kleinezeitung.at
Ažurirano: 10.12.2012. 16:47h

Sud u Milanu naložio je policiji da traži marokansku "egzotičnu" plesačicu Karimu El Mahrug, poznatiju kao Rubi, koja se našla u centru seksualnog skandala u koji je upleten i bivši premijer Italije Silvio Berluskoni, pošto se ona nije pojavila na sud.

Slučaj koji se dogodio dva dana pošto je Berluskoni najavio da planira da se kandidiuje na izborima koji će se vjerovatno održati u februaru 2013. podsjetio je na seksualni skandal koji je uzdrmao posljednju vladu Berluskonija i doprinio njegovoj ostavci, prenosi agencija Rojters.

"Karima El Mahrug je trebala da svjedoči ali se nije pojavila i nije ponudila opravdanje za svoj izostanka", rekla je tužilac Ilda Bokasini.

Advokat čuvene Rubi je kazao da ne zna gdje se nalazi njegov klijent.

Tužilac Bokasini je optužila Berluskonijeve advokate da namjerno odugovlače proces u kojem je bivši premijer optužen za plaćanje seksualnih usluga Rubi dok je ona bila maloljetna.

"To je strategija odugovlačenja procesa dok ne krene predizborna kampanja", rekla je Bokasini.

Berluskonijev advokat Nikola Gedini je rekao da tužioci nastoje da ubrzaju donošenje presude prije izbora, pošto je premijer Mario Monti najavio da će ranije podnijeti ostavku.

"Tužioci su ti koji su započeli predizbornu kampanju", rekao je Gedini.

Sud je policiji dao nalog da traži Rubi na "na čitavoj teritoriji Italije", a ročište je odloženo za 17. decembar.

Bonus video: