Španska policija: Uhapšeno 28 osoba zbog pedofilije

Grupa od 28 osoba uhpašena je u Španiji u okviru međunarodne operacije razbijanja mreže pedofilije bazirane u Kanadi
106 pregleda 0 komentar(a)
Španska policija hapsi, Foto: Rojters
Španska policija hapsi, Foto: Rojters
Ažurirano: 08.12.2012. 16:40h

Svi uhapšeni su optuženi za teška zlostavljanja djece koja su snimljena na video kasetama, saopštila je danas španska policija i dodala da su ovakvi video zapisi prodavani u čak 94 zemlje.

Mreža je imala adresu u Torontu odakle je prodavala video zapise snimljene u Španiji u kojima se prikazuju djeca iz Ukrajine, Rumunije i Njemačke. Na tim zapisima su ta djeca teško zlostavljana, navodi se u saopsštenju španskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pored 28 uhapšenih, deset ih je optuženo u Španiji za prodaju pornografije, čije su žrtve maloljetni dječaci. Sa prodajom u 94 zemlje, ta mreža je zarađivala do 1,6 miliona dolara godišnje.

Operacija u Španiji je sprovedena na osnovu informacija Interpola i uz pomoć Kanade, gdje je mreža aktivna od 2004. godine, dodaje se u saopštenju. U Španiji, mreža je imala "klijente koji su trošili i do nekoliko hiljada eura za tu vrstu video kaseta", dodala je policija koja je u akciji, prilikom hapšenja, oduzela kompjutere, kamere, mobilne telefone i hard diskove.

Bonus video: