Evropa: Otkazani letovi, vozovi kasne zbog snijega

Zbog sniježne mećave u Belgiji danas je otkazano 40 letova na aerodromu u Briselu, a vozovi iz Francuske, Njemačke i Holandije kasne
0 komentar(a)
Aerodrom, snijeg, Foto: Rojters
Aerodrom, snijeg, Foto: Rojters
Ažurirano: 07.12.2012. 13:11h

Slična situacija je i u Holandiji gdje je u Amsterdamu otkazano više od 100 letova.

"U ovom trenutku još intenzivno pada snijeg, ali očekujemo da će se smanjiti padavine i do podneva bi trebalo da se vratimo u manje-više normalnu situaciju", izjavio je predstavnik aerodroma u Amsterdamu.

"Nove sniježne padavine mogle bi stići poslije podne, ali još je rano govoriti o tome", dodao je on.

Stanje na aerodromu za letove niskobudžetnih kompanija u Šarlrua, na jugu Belgije, za sada je normalno, prenosi Rojters.

Brza železnica "Taliz", koja saobraća između Francuske, Belgije, Njemačke i Holandije, objavila je na svom sajtu da vozovi zbog snijega kasne i savjetovala je putnicima da odlože putovanje. U Belgiji je od jutros visina sniježnog pokrivača dostigla na nekim mjestima osam centimetara, objavio je Belgijski kraljevski meteorološki institut.

Zbog sniježne mećave i jakog vjetra danas je otkazano više od 100 letova na aerodromu u Amsterdamu, a Holandski meteorološki institut je saopštio da se očekuje da visina sniježnog pokrivača u Holandiji danas dostigne između 10 i 15 centimetara.

Otkazani su letovi iz Amsterdana u Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku, Dansku i Češku Republiku, a mnogi drugi letovi kasne zbog nevremena, prenio je Rojters.

Željeznički i drumski saobraćaj takođe je otežan, ali su kašnjenja manje ozbiljna nego što su vlasti očekivale.

Bonus video: